FOTO/ Verde: Balșul are semafoare inteligente!

2117

Dacă mult-promisa centură ocolitoare a Balșului întârzie, șoferii care tranzitează urbea au o veste bună: se lucrează pentru implementarea sistemului de semaforizare inteligentă, pentru limitarea opririlor şi pornirilor în trafic, lucrări care vor fi finalizate înainte de termen.

Atenție, șoferi! La Balș s-au montat deja semafoarele inteligente, deși răspunsul primit de către senatorul de Olt Siminica Mirea de la ministrul Transporturilor, în urma repetatelor demersuri ale parlamentarului oltean fiind realizat sistemul de semaforizare inteligentă în Balș, arăta că lucrările au ca termen de finalizare luna august.

Vor fi dotate cu semaforizare inteligentă 12 treceri de pietoni.  Funcționarea acestui sistem de semaforizare este adaptată traficului rutier și cererii de către pietoni – „verde tot timpul“, pe baza detectorilor intruzivi și nonintruzivi care vor adapta timpii de semaforizare la condițiile de trafic, luând în calcul parametri ca lungimea cozilor de așteptare, viteza, fluxul de vehicule, detecția, cererea, interspațiul de timp între vehicule etc.

Valoarea lucrării se ridică la circa 1, 3 milioane lei.

Zilnic, peste 30.000 de autovehicule folosesc DN 65 (DE 574) pe ruta Slatina- Craiova și tranzitează Balșul în ritm de melc.