FOTO/ Oamenii legii au „atacat” în gaşcă la Slatina. Acţiune de amploare pentru… intimidarea infractorilor

1720

Săptămâna trecută, în perioada 12-16 iunie, Slatina a fost sub asaltul forţelor de ordine. Oamenii legii au acţionat în gaşcă în zonele cu risc criminogen pentru prevenirea și combaterea faptelor cu violență, comerțului ilicit și abaterilor la regimul rutier.

Peste 150 de efective, alături de polițiștii slătineni participând colegi din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt și Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, au acţionat pe raza Slatinei, polițiștii fiind sprijiniți şi de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. O adevărată desfăşurare de forţe ce a luat „la bani mărunţi” tot ce mişcă: de la şoferi, până la comercianţi. Scopul acțiunii a fost unul preventiv-arată IPJ Olt, nefiind înregistrate evenimente deosebite. Noi am spune, mai degrabă, de intimidare, dată fiind amploarea grupării care a „atacat” în municipiu, imaginile fiind mai mult decât grăitoare.

„În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale, dintre care 25 pentru încălcarea normelor privind ordinea și liniștea publică, 67 pentru nerespectarea legislației rutiere și 25 pentru încălcarea prevederilor privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 35.341 de lei. Polițiștii Biroului Rutier Slatina au oprit și controlat în trafic 220 de autovehicule, în urma neregulilor constatate fiind reținute 5 permise de conducere și retrase 4 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.