440 de sancțiuni aplicate oltenilor de Rusalii, trei sferturi șoferilor. Vezi cât au putut bea unii înainte de a se urca la volan

105

Minivacanța de Rusalii a adus pentru sute de olteni certați cu legea sancțiuni. Poliţiştii olteni au aplicat 440 de sancţiuni, în valoare totală de 122.895 de lei.

În perioada 15-17 iunie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au desfăşurat activităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice în minivacanța de Rusalii. Zilnic, au acționat aproximativ 170 de poliţişti pe raza întregului județ.

„În această perioadă, poliţiştii prezenți la datorie au intervenit la 331 de solicitări ale cetățenilor, dintre acestea 282 fiind transmise prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112. Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii olteni au aplicat 440 de sancţiuni, în valoare totală de 122.895 de lei. Din totalul amenzilor contravenţionale, 34 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea public rep.,  iar 386 au vizat încălcări ale normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii rutieri au reținut 31 de permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.

Cu 1,44 mg./Litru alcool pur în aerul expirat a fost depistat un şofer, de 41 de ani, din Pleşoiu, care duminică, în timp ce conducea un autoturism pe strada A. I. Cuza, din satul Schitu, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, intrând în coliziune cu un stâlp. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale. Şoferul nu avea nici permis de conducere.

În aceeași zi, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Balş au depistat pe raza comunei Morunglav un bărbat, de 34 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie de 1,21 mg./Litru alcool pur în aerul expirat. Ieri, în jurul orei 7:30, pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul Balş, a fost depistat un bărbat, de 38 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, având o concentraţie alcoolică de 1,09 mg/Litru alcool pur în aerul expirat.

Şoferii prinşi băuţi s-au ales cu dosare penale.