Florin Iordache vrea ca Statutul polițiștilor de penitenciare să fie aprobat cât mai repede

45

Florin Iordache, vicepresedintele Camerei Deputatilor, intentioneaza sa promoveze cât mai urgent Statutul polițiștilor de penitenciare. Recent grupul PSD a avut discuții pe această temă cu ministrul justiției. La discuții au participat și reprezentanții sindicatului.

Statutul politistilor de penitenciare a fost discutat la grupul social-democrat de către reprezentanțiia cestuia, în frunte cu vicepreședintele Camerei Deputaților -Florin Iordache, și cei ai ministrului Justitiei.

Specialiștii susțin că actul normativ care se dorește a fi adoptat cât mai repede rezolvă o parte din problemele din sistem, dar mai există unele ce țin de constituționalitate care nu au fost discutate. Potrivit acestora, o serie de prevederi al acestui statut mențin riscul discriminării angajaților atunci când vine vrba ocupării unor funcții sau la promovarea agenților.

După discuțiile care au avut loc, sindicaliștii au declarat că ministrul Justitiei i-a asigurat ca se va tine de promisiuneile făcute si ca se vor putea promova acele amendamente care ii ajuta pe angajatii din penitenciare.