15,4 milioane de lei, investiții la Drăgănești-Olt. Edilul Rotaru a semnat contractul de finanțare pentru parc orășenesc, cămin copii și grădiniță

1301

Parc orășenesc în Drăgănești-Olt cu terenuri de tenis și minifotbal, loc de joacă și zonă de skate, cămin de copii și o grădiniță modernă, sunt investițiile ce vor fi realizate cu ajutorul fondurilor europene. Edilul Pantelie Rotaru a semnat deja la finele lunii trecute contractul de finanțare.

Pe 31 mai, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a semnat cu Rotaru Pantelie – primarul orașului Drăgănești-Olt contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 “Reabilitare și modernizare construcție existentă C1 – Cămin copii. Reabilitare și modernizare construcție existentă C1 – Grădiniță. Reabilitare și modernizare Parc Orășenesc Drăgănești-Olt”, în cadrul Axei prioritare: 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii. Valoarea totală a proiectului este de 15.436.619,73 lei, din care suma solicitată este de 13.772.052,77 lei (2.956.962,48 euro).

78.000mp în prezent doar cu numele de parc orășenesc, aflați pe str. Parcului, la marginea unei arii protejate, vor fi transformați într-o adevărată oază modernă de promenadă și relaxare pentru locuitorii orașului Drăgănești-Olt, cu ajutorul fondurilor europene. Noul parc va cuprinde: teren de minifotbal pe suprafaţă sintetică, acoperit- 1340mp (cu vestiar, duşuri, aer cald, toaletă ecologică, bănci rezerve, panou afisaj electronic); 2 terenuri tenis pe zgură, unul acoperit şi unul descoperit- 2600mp; piste pentru biciclete; loc de joacă pentru copii; zonă skate; alei pietonale; 4 toalete ecologice; 7 rastele biciclete; băncuţe şi mobilier urban; coşuri gunoi; stâlpi iluminat, gazon irigat, etc.

Funcționând în prezent în clădiri degradate și în condiții de confort limitat, căminul de copii de pe str. Căpitan Drăgănescu și grădinița de pe str. Nicolae Titulescu din Drăgănești-Olt vor fi transformate radical de către administrația orașului, în cadrul aceluiași proiect. Cele două obiective vor fi reabilitate termic, vor avea tâmplărie nouă, acoperiș nou, finisaje interioare, sisteme de alarmare la incendiu, anti-efracție și de supraveghere video, vor fi mobilate și dotate la standarde europene și vor beneficia de sisteme de producere a energiei electrice cu panouri fotovoltaice.