Tabără GRATUITĂ de Voluntariat la Valea Plopului, locul unde un preot crește 400 de copii

503

Tinerii care doresc să petreacă o vară de neuitat, ajutând alți tineri dar având și posibilitatea de a participa la activitati recreative, culturale, sportive, se pot înscrie la Tabăra de Voluntariat de la Valea Plopului. Masa și cazarea sunt gratuite, participanții ajutând la dezvoltarea Centrului Social ProVita prin activități în construcții și gospodărie.

Tinerii olteni care doresc să meargă în tabără și totodată să aibă parte de o experiență unică, se pot înscrie pentru a participa la cea de a doua ediție a Taberei de Voluntariat de la Valea Plopului, ce se desfășoară în perioada 13 – 21 iulie. Tabăra Națională cu Familiile și Tinerii în beneficiul Centrului Social ProVita oferă 80 de locuri, este complet gratuită și constă în realizarea activităților de construcții și gospodărești ale Centrului Social. Termenul limită pentru înscrieri este 13 iunie, minorii sub 16 ani trebuind însoțiți de un adult.

Centrul Social ProVita d ela Valea Plopului este un loc special, ce îi poate învăța pe tineri ce înseamnă dăruirea, respectul, recunoștința, prietenia, credința și totodată ajutorul oferit de semeni. Acolo, părintele Nicolae Tănase a devenit tată pentru 400 de copii și câteva mii de suflete abandonate de părinți și rude în ultimii aproape 30 de ani. De la începutul anilor ’90, părintele a pus bazele unei comunități de ajutorare a copiilor abandonați, a celor fără părinți și a tinerilor alungați din căminele de copii după ce au trecut de vârsta majoratului, construind 43 de case.

Despre centru:

Sub aripile Arhanghelilor- Valea Plopului

O istorie aproape incredibilă despre Valea Plopului și părintele Nicolae Tănase! În plină prigoană comunistă oamenii de aici au reușit să ridice o frumoasă biserică! Rafaela și Rareș au fost foarte curioși să afle cât mai multe, iar eu i-am ajutat ca să vă povestească și vouă!… pentru mine este un film de suflet, deoarece, de peste 20 de ani, sunt oarecum privilegiat să cânt chiar acolo, „sub aripile Arhanghelilor”! Bucurați-vă de film și dacă vă place vă rog SHARE/LIKE/SUBSCRIBE ca să-i bucurați și pe prietenii voștri! Multumiri și celor care au povestit: Părintele Nicolae Tănase, Samoilă Florica, Rusu Alexandrina (Tanti Lili), Gogonea Georgeta și Ilie Daniela! Thanks, Andreea Catanescu pentru traducerea în engleză! Vizionare plăcută! Dacă doriți să-l vizionați la calitate 4K îl găsiți aici: https://www.youtube.com/watch?v=YRPgClyOtic Are traducere în Engleză și câteva traduceri automate…

Publiée par Ortofilm sur Samedi 6 avril 2019