Roșii de Urzica, la Mega Image

900

Roșiile oltenești se pot găsi tot mai des în supermarketuri. Și Cooperativa Agricolă Romanațiul Urzica a început livrările de tomate în rețeaua de supermarketuri Mega Image.

 

Pe primul loc pe țară în producerea de tomate, legumicultorii olteni au început să-și livreze produsele în supermarketuri. În prezent, 3 din cele 4 cooperative din județul Olt ( înființate în anul 2018- cooperativa Urzica – Cooperativa Vădăstrița – Cooperativa Pleșoiu Strejești și Cooperativa Ghimpețeni) au început livrările de legume în diferite lanțuri de supermarketuri. Ultima reușită aparține Cooperativei Agricole Romanațiul Urzica, în care s-au asociat 80 de legumicultori de pe raza localităţilor Urzica, Vişina şi câţiva din Vădăstriţa. Aceștia au făcut prima livrare către supermarketurile Mega Image.

„Nu este ușor să satisfaci cerințelor marilor lanțuri de magazine, dar este un început promițător, cu posibilități de dezvoltare prin atragerea de noi membrii pentru că numai așa, prin livrări de produse românești, putem scădea puternic importurile. Din ce în ce mai mulți legumicultori au început să înțeleagă rolul și puterea de negociere a formei asociative, drept pentru care sunt bucuros să anunț că am reușit să constituim și la Izbiceni două noi cooperative, cu fermieri tineri care au ambiție să -și vândă produsele ,,made în Izbiceni “ în marile lanțuri de magazine”, a anunțat Florin Ciobanu, președintele Asociației Tinerilor Fermieri Olt și consilier al ministrului Agriculturii.

Pe aceeași temă:

Fermierii olteni produc legume pentru supermarketuri