Elevul din Drăgănești a CÂȘTIGAT procesul intentat liceului, Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar Olt

770

În 2016, un elev din Olt a dat în judecată liceul la care a învăţat, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Ministerul Educaţiei după ce a fost mutat disciplinar la o altă unitate de învățământ. Vineri, Tribunalul Olt i-a dat câștig de cauză, dispunând anularea deciziilor școlii, precum și plata unor daune morale și materiale. Decizia nu este definitivă.

După mai bine de doi ani de luptă în instanță cu sistemul de învățământ, Ionuț Andrei Cocîrlău are câștig de cauză. Actual student în anul II la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Lucian Blaga” Sibiu, tânărul a câștigat procesul intentat Liceului Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgănești-Olt, Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar Județean Olt. Sentința a fost pronunțată vineri, 7 iunie, de către Tribunalul Olt, nefiind definitivă:

“Dispune anularea deciziilor nr. 341/16.06.2015 şi nr. 519/04.02.2016, a hotărârii nr. 12/24.05.2016, emise de Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti Olt, precum şi a adreselor nr. 1976/29.05.2015, nr. 5573/17.12.2015 şi nr. 2084/24.05.2016, emise de acelaşi liceu. Obligă pârâtul Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti Olt la plata sumei de 2231 lei, cu titlu de daune materiale, şi la plata sumei de 20 000 de lei, cu titlu de daune morale, către reclamant. Respinge, ca inadmisibil, petitoriul privind sancţionarea disciplinară a cadrelor didactice pârâte şi a elevilor pârâţi. Admite, în parte, petitul privind cheltuielile de judecată şi obligă pârâtul Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti Olt la plata sumei de 100 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce se va depune la Tribunalul Olt. Pronunţată în şedinţă publică azi, 07.06.2019.  “

Dosarul a fost trimis spre rejudecare Tribunalușui Olt de către Curtea de Apel Craiova.

«”Nu-ți dai seama cât de puternic ești până în momentul în care singura ta opțiune e să fii puternic.” – Bob Marley. S-a dus o luptă bazată pe non-dovezi și ascunderea realității, nedemnă pentru un cadru de învățământ, soldată cu anularea tuturor sancțiunilor disciplinare de către instanța de judecată. Mulțumesc tutoror celor care au fost alături de mine, m-au susținut necondiționat și au crezut în nevinovăția mea!», a postat tânărul pe pagina de socializare.

Cazul, prezentat atunci de Realitatea Oltului:

Un elev, la judecată cu toți șefii învățământului