Un alt primar din Olt CONDAMNAT la închisoare

2137

Curtea de Apel Craiova a pronunțat astăzi sentința definitivă în dosarul în care edilul comunei Perieți, Robert Vâlceleanu, a fost acuzat de delapidare. Magistrații au respins apelul edilului, acesta fiind condamnat în decembrie anul trecut de Judecătoria Slatina la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare. Vâlceleanu nu se mai află sub supraveghere pe termen de doi ani într-un alt dosar, scăpând astfel de închisoare.

Secția penală și pentru cauze de minori a Curții de Apel Craiova a pronunțat azi sentința definitivă în dosarul de delapidare al primarului Costin Vâlceleanu, parte vătămată fiind Primăria Perieți: “Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 1 lit. b C.p.p. respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Vâlceleanu Costin Robert împotriva sentinţei penale nr. 879/13.12.2018 pronunţată de Judecătoria Slatina. În temeiul art. 275 alin. 2 C.p.p. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p. cheltuielile în cuantum de 500 lei, reprezentând onorariu av. oficiu rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 06.06.2019. “

Edilul a fost în decembrie anul trecut condamnat de Judecătoria Slatina pentru delapidare şi fals intelectual la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare, pe atunci aflându-se sub supraveghere pe termen de doi ani într-un alt dosar în care a primit o pedeapsă de 8 luni de închisoare cu suspendare fiind prins băut la volan.

El este acuzat că ar fi retras din casieria primăriei, cu ajutorul unor funcţionari, o sumă de 58.000 de lei. Iniţial, în mai 2017, edilul a fost reţinut, apoi plasat sub control judiciar. „În fapt s-a reţinut că, în perioada 2012-2014, cei cinci inculpaţi, în calitate angajaţi ai Primăriei comunei Perieţi, şi-au însuşit diferite sume de bani din casierie pentru care au prezentat, ca documente justificative, facturi fiscale și chitanțe ale unor societăţi inactive, documente pe care tot ei le-au completat. Totodată, au întocmit în fals state de plată atestând prestații sociale fictive, retrăgând şi însușindu-și sumele de bani aferente operaţiunilor consemnate.”, au arătat procurorii.