Saltul de la reguli de baza la strategii – Texas Hold’Em

132

Texas Hold’em a devenit cel mai popular joc de poker datorita accesibilitatii acestui joc la TV. Iar camerele de poker online si-au asociat personalitati cu multa influenta, asa ca toata lumea joaca, mai mult sau mai putin, Texas Hold’Em. Insa exista o diferenta intre a juca poker si a sti sa joci poker. Poate ca diferenta semantica nu e evidenta, asta pentru ca, la baza, pokerul nu este foarte complicat de invatat.

Dureaza cateva minute sa inveti regulile de baza, iar intelegerea clasamentului mainilor necesita doar putina concentrare. Dar de la a invata niste reguli de poker pana la a pricepe complexitatea acestui joc este drum lung. Insa totul incepe cu principiile de baza. Strategia de poker – 5 sfaturi esențiale pentru jucătorii de poker începători

Intr-un joc de Hold’em, fiecare jucator primeste doua carti, pe care le poate vedea doar el. Urmatoarea actiune este cand dealerul pune cinci carti pe masa, prima data trei (flop), apoi pe cea de-a patra (turn) si, in cele din urma, pe cea de-a cincea (river). Castigatorul fiecarei maini este jucatorul este cel care detine cea mai buna combinatie de cinci carti in momentul in care se arata cartile (showdown). De-asemenea, cel care face ultimul pariu poate sa castige fara sa se ajunga la “showdown” daca nu i se da “call” la ultimul pariu cerut.

“Taria” mainilor, pornind de la “carte mare” pana la “chinta royala”, reprezinta un capitol esential, dar care este mai usor de invatat ca o poezie. Sunt reguli elementare ce nu sunt greu de priceput, de unde si popularitatea pokerului. Insa de aici incepe partea grea, care consta in studierea adversarului si adoptarea diferitelor strategii de joc.

Chit ca esti un jucator recreational sau unul semiprofesionist, dorinta de-a castiga exista in dreptul fiecaruia. Iar pentru a fi cel mai bun la o masa, trebuie sa tii cont de anumite sfaturi:

  • Fii agresiv! – De obicei, cei care dau doar check sau call nu triumfa pe termen lung. Pentru a putea castiga la poker, trebuie sa pariezi. Jucatorii inceptatori sunt reticenti in a plusa atunci cand nu au o mana puternica. Trebuie sa profiti de acest aspect si sa iei potul chiar si cand nici tu nu ai o combinatie dominanta. Atat la jocurile online, cat si la cele offline, vei fi servit si maini slabe. “Bluff-ul” face parte din joc, asa ca nu ezita sa-l folosesti cand ti se iveste sansa. In plus, la pokerul online, nici nu trebuie sa-ti faci griji in privinta mentinerii unui “poker face”. Incearca totusi sa nu fii hiper-agresiv in joc.
  • Fii atent la joc! – Incearca sa-ti joci cat mai mult adversarul si nu cartile. Urmareste-ti oponentii si vezi daca au vreun “tell”, o schimbare in comportament atunci cand prind anumite maini. Astfel, ii vei putea evita atunci cand sunt puternici si vei putea profita atunci cand au o combinatie de carti slaba.
  • Nu-ti forta norocul! – In viata oricarui jucator de poker, exista perioade bune si perioade proaste. Daca in cazul perioadei slabe este indicat sa te opresti cand simti ca Zeita Fortuna nu mai este alaturi de tine, la fel ar trebui sa procedezi si cand iti intra orice carte. Seteaza-ti o limita de castig si renunta cand esti in avantaj. Linia dintre noroc si ghinion este una extrem de subtire in poker.
  • Joaca pe termen lung! – Oricat de talentat te-ai crede la poker, este totusi un joc cu elemente de noroc si probabilitati. Asa ca nu vei avea mereu castig de cauza, insa vei fi pe plus pe termen lung daca adopti strategiile corecte. Incearca sa nu te gandesti doar la un profit imediat. Strategia de poker – 5 sfaturi esențiale pentru jucătorii de poker începători

Pokerul este un joc usor de priceput, dar greu de jucat de la un anumit punct. Daca vei vrea sa progresezi si sa inveti lucruri noi, trebuie sa-ti acorzi timp si sa nu cazi prada atitudinii celui care crede ca stie tot. Pana la urma, norocul este o componenta importanta si nu poti sa fii cel mai bun in fiecare moment dat.