PERICOL de revărsare a Dunării

941
foto: arhivă

Cantitățile mari de precipitații căzute zilele acestea și prognozate și pentru perioada următoarre vor determina creșteri de debite ale Dunării, cu depășirea fazelor de apărare. Alerta a fost lansată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

Cod portocaliu de inundații în Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și Constanța pentru intervalul 10 -13 iunie, anunță DSU, cea care amenință să se reverse fiind Dunărea:

,,Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se ,,vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Portile de Fier), cu depăşirea FAZELOR DE APĂRARE, după cum urmează: În intervalul 10.06.2018 ora 06:00 – 13.06.2016 ora 16:00 pe Dunăre: sector aval Calafat – amonte Giurgiu (judeţele Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu) şi Cernavodă – Hârşova (judeţul Constanţa),,.
Pericolul nu va fi depășit nici săptămâna viitoare, o altă alertă prognozând Cod Galben până pe data de 15 iunie pe Dunăre: sector aval de S.H.E.N. Portile de Fier – Zimnicea (judeţele Mehedinti, Dolj, Olt şi Teleorman), sector aval Isaccea şi ȋn Delta Dunării (judeţul Tulcea).