Sanitarii pricepuți, în concurs județean, la Colegiul Greceanu

79

Elevii de gimnaziu și liceu de la unitățile de învățământ din județ sunt așteptați să se înscrie la singurul concurs pentru sănătate și prim ajutor de bază care se desfășoară în școlile din România din anul 1962. Faza județeană a concursului „Sanitarii Pricepuți” se va desfășura joi, la Colegiul „Greceanu” Slatina.

Cu o tradiție de 57 de ani, Concursul „Sanitarii Pricepuți”, unul din concursurile cele mai populare și îndrăgite de către elevi, organizat de Crucea Roșie Română împreună cu Ministerul Educației Naționale, Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, își așteaptă la Olt competitorii. Elevii de gimnaziu și liceu sunt așteptați să se înscrie la faza județeană, ce se va desfășura joi, 6 iunie, începând cu ora 10.00, la Colegiul „Radu Greceanu” Slatina.

Concursul vizează însușirea cunoștințelor de bază și a deprinderilor practice pentru acordarea corectă a primului ajutor de bază, păstrarea și îmbunătățirea sănătății fizice, promovarea ocrotirii mediului înconjurător, dezvoltarea sentimentului solidarității umane față de cei aflați în suferință,  însușirea cunoștințelor de bază despre Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie, despre istoria Societății Naționale de Cruce Roșie din România, despre Principiile Fundamentale ale Crucii Roșii.

Câștigătorii etapei județene vor reprezenta Oltul la etapa națională ce va fi organizată de către Crucea Roție la Poiana Pinului, în luna iulie.

Ultimele șase ediții au fost câștigate în Olt de către echipajul Colegiului Național ,,Radu Greceanu”.