PNL Olt a EXCLUS din partid patru PRIMARI, doi viceprimari și 7 consilieri locali

1243

Nemulțumită de activitatea anumitor organizații locale, care au fraternizat cu alte partide la scrutinul europarlamentar, conducerea PNL Olt „a redat liberatatea” mai multor membri. Printre exclușii din partid se numără și patru primari.

Pe „Oricine altcineva înafara PNL” pot alege de azi să reprezinte mai mulți membri liberali din organizațiile Scornicești, Izbiceni, Pleșoiu și Vulpeni, ei fiind excluși din partid ieri. Biroul Județean al PNL Olt a luat ieri decizia de a face „curățenie”. Dacă organizația Pleșoiu a fost decimată, fiind excluși toți cei patru consilieri locali în frunte cu primarul Valeriu Măndescu și viceprimarul,  de la organizația Vulpeni au fost excluși trei aleși din patru, primarul Paul Mandea și viceprimarul. Nu au scăpat nici primarul orașului Scornicești, Ion Prioteasa, și primarul comunei Izbiceni, Marian Gulie.

„Am facut ieri ceea ce trebuia să fac de ceva timp: împreună cu Biroul Județean al Filialei am decis să păstrăm alături de noi adevărații liberali, oameni care au muncit, s-au străduit și au depus eforturi considerabile pentru ca vocea PNL să fie auzită în tot județul și mesajul nostru să intre în fiecare casă. Alegerile europarlamentare au fost un test, unul pe care, din păcate, câțiva dintre membrii noștri l-au picat, fie pentru că au fost copleșiți de dezinteres, fie pentru că au tratat cu indiferență importanța acestor alegeri ori fie pentru că simpatiile au fost altele decât cele asumate la început de drum. Procentele obținute de unii primari și câteva organizații PNL din județ în urma alegerilor din 26 mai ne-au convins că este cazul să le redăm libertatea de a alege ceea ce doresc să facă în continuare și alături de cine. Oricine altcineva înafara PNL. Noi, adevărații liberali care am rămas, le dorim succes!”, a transmis președintele PNL Olt, Liviu Voiculescu.

PNL Olt a obținut la alegerile de duminică un scor istoric, de peste 25 de procente, câștigând alegerile în 11 localități din județ. Deși nu s-a lăsat cu sancțiuni, cea mai grea înfrângere a fost suferită la Balș (PNL-28,98%, PSD 35,13%), oraș condus de primarul liberal Mădălin Teodosescu, aflat și pe lista de eurodeputați- candidați ai României pentru Parlamentul European.