Memorialul Eugen Stanciu, la a IV-a ediție

98

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Olt va organiza Memorialul ”Eugen Stanciu”, în zilele de 7-8 iunie, în colaborare cu Primăria municipiului Slatina. Evenimentul este rezervat copiilor născuți în anul 2006 și mai mici.

Având ca obiectiv principal promovarea fotbalului juvenil din județul nostru dar, și omagierea unuia dintre cei mai buni fotbaliști ai ”Generației de Aur” din municipiul Slatina, în organizarea DJST Olt și a administrației capitalei de județ va fi organizată la finele săptămânii viitoare a patra ediție a  Memorialului ”Eugen Stanciu”, rezervat copiilor născuți în anul 2006. Pentru organizarea în bune condiții a turneului, Primăria Slatina va aloca un sprijin financiar în valoare de 2.725 lei ce va fi folosit pentru achiziționarea echipamentului sportiv oferit drept premiu echipei clasate pe locul al II-lea și alte cheltuieli organizatorice.

Competiția este destinată echipelor de fotbal din județul Olt.

Eugen Stanciu, căpitanul ”Generației de Aur” al fotbalului slătinean, cunoscut și sub numele de Gigi Stanciu, a venit în fotbalul slătinean la începutul anilor `70 și a fost legitimat la echipa Oltul Slatina. In 1979 este transferat la Viitorul Scornicești, iar la data de 12.08.1979 a debutat pe prima scenă a fotbalului românesc. După încheierea carierei de jucător în anul 1986, a fost la echipa slătineană președinte de club în diferite perioade.