5 ha de pădure de plop euramerican, afectate de furtuna de la Corabia

506

Circa 2000 mc de arbori au fost rupți sau dezrădăcinați în pădurea de pe raza Ocolului Silvic Corabia aseară.

Furtuna puternică de aseară ce a lovit localitatea Corabia a provocat pagube însemnate: peste 50 de copaci rupți sau scoși din rădăcină, 10 stâlpi de curent din beton rupți, 3-4 autoturisme avariate, aproximativ 10 acoperișuri smulse de vânt. Nici pădurea din apropierea orașului nu a rămas neafectată.

„În cursul zilei de 29.05.2019, în jurul orelor 21, pe raza Ocolului Silvic Corabia, în imediata vecinătate a orașului Corabia, pe malul Dunării, s-au produs fenomene meteo extreme – vânturi extrem de violente, ce au provocat rupturi și doborâturi în masă în pădurea proprietate publică a statului. „, anunță Direcția Silvică Olt.

Pădurarii estimează că a fost afectată o suprafață de circa 5 ha, arborete de plop euramerican la vârsta exploatabilității, volumul arborilor rupți și dezrădăcinați fiind de aproximativ 2000 mc.

„Personalul silvic s-a mobilizat pentru evaluarea pagubelor produse fondului forestier național, deblocarea căilor de acces, paza materialului lemnos căzut la pământ și prevenirea producerii de accidente”, mai anunță Direcția Silvică.