Un primar din Olt NU mai are voie să intre în primărie. A fost plasat sub control judiciar

8246

Primarul comunei Gostavățu, Marius Popescu, a fost plasat azi de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt sub control judiciar. Edilul nu mai are dreptul să intre în primărie.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuța, ne-a confirmat informația potrivit căreia edilul comunei Gostavățu, audiat astăzi, a fost plasat sub control judiciar. Asta în condițiile în care localitatea nu are viceprimar care să preia sarcinile edilului-șef, fostului vice fiindu-i retras sprijinul politic. Potrivit unor surse, printre cele 8 persoane care l-au denunțat pe primar s-ar număra și fostul viceprimar.

Primarul este acuzat de luare de mită, în formă continuată, (117 acte materiale).

”Din probele administrate până în prezent rezultă existenţa unor activităţi infracţionale care se circumscriu tipicităţii elementelor constitutive ale infracţiunilor de „luare de mită”, fapte prev. şi ped. de art.289 alin. (1) C. pen. rap. la art. 6 şi 7 alin. 1 lit. a din Legea nr.78/2000, cu aplic. art. 35 alin 1 C. pen., în sensul în care inculpatul P.M.Ş., în calitate de primar al com. Gostavăţu, jud. Olt, în perioada 2008-2018, a condiţionat mai multe persoane care doreau să nu fie sancţionate contravenţional sau împiedicate să îşi desfăşoare diferitele activităţi ce formează obiectul lor de activitate (reprezentanţi ai unor societăţi comerciale cu sedii sau puncte de lucru în com. Gostavăţu, jud. Olt şi deţinători de utilaje agricole) de pe raza comunei, să achite, personal sau prin persoane interpuse, anual, diverse sume de bani (folosite pentru nevoi personale) cu valoarea cuprinsă între 100-1000 lei, către acesta, sub pretextul că sumele de bani sunt necesare pentru organizarea bâlciului din comună (deși la primărie exista prevedere bugetară pentru organizarea bâlciului din comună), în legătură cu întârzierea sau neîndeplinirea unor acte ce intră în atribuţiile sale de serviciu sau pentru îndeplinirea unor acte contrare acestor atribuţii(procese-verbale de sancţionare contravenţională, nedarea în debit a amenzilor contravenţionale,  emiterea acordului de funcţionare pentru agenţii economici, sesizări la diferite instituţii ale statului în vedere efectuării de controale la agenţii economici, etc.) (117 acte materiale).”, arată Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.