O olteancă- și angajat la primărie, și candidat la alegerile locale. ANI a prins-o

309

O angajată a Primăriei Icoana a fost declarată ieri în stare de incompatibilitate, de către Agenția Națională de Integritate.

ANI a constatat ieri starea de incompatibilitate în cazul a doi aleși locali, doi funcționari publici, respectiv doi funcționari publici cu statut special. Printre persoanele declarate incompatibile se numără și o olteancă: Mariana Perieţeanu, funcționar public în cadrul Primăriei Comunei Icoana.

Agenţia Naţională de Intergitate a stabili că „În exercitarea funcției publice de inspector a participat, în perioada 05 mai – 06 iunie 2016, la campania electorală desfășurată cu ocazia alegerilor locale din anul 2016, în cadrul căreia și-a depus candidatura pentru funcția de consilier local, fără a-și suspenda raportul de serviciu. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 97, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 coroborat cu art. 95*, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 188/1999, forma aflată în vigoare la momentul săvârșirii faptelor.”

Acesta este al doilea caz de incompatibilitate din această lună depistat de ANI în judeţul Olt. Pe 17 mai, agenţia a stabilit că Dumitru Buican, consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Grădinari, „În perioada 27 iunie 2012 – 30 noiembrie 2017 a exercitat simultan funcția de consilier local și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul serviciului public de alimentare cu apă, serviciu care este parte din structura de specialitate a primarului, respectiv a Consiliului Local.”

Cei doi olteni au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.