PNL Olt acuză: la unele secții de votare NU se dau și buletinele pentru referendum

1058

Referendumul pentru justiție propus de președintele Iohannis reprezintă „mărul discordiei” la alegerile de azi, liberalii olteni deja sesizând că sunt secții unde votanții nu primesc și aceste buletine pe lângă cele pentru alegerea europarlamentarilor.

La alegerile de azi, cetățenii sunt chemați la urne nu numai pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European, ci și pentru a răspunde la două întrebări pe tema justiției. Ca la orice referendum și alegeri, partidele politice sunt pe baricade opus, liberalii susținând inițiativa președintelui țării, iar social-democrații fiind împotriva ei. Prima reclamație în  Olt, județ „roșu”, vizează boicotarea referendumului chiar în secțiile de votare, unde, susțin liberalii, votanții nu ar fi informați că trebuie să voteze și pentru referendum nu numai pentru europarlamentari.

„PNL Olt vă informează că președinții din unele secții de votare, Movileni și Brâncoveni, și operatorii de calculator nu respectă Decizia Biroului Electoral Central în sensul că nu informează alegătorii despre cele două opțiuni de vot pe care le au! În cazul în care sunt informați, unii cetățeni răspund că așa li  s-a spus, să ia un singur buletin, fără referendum!„, arată o informare remisă redacției.