Ziua comunei Osica de Sus va fi aniversată cu fast de către administrația locală, care a pregătit surprize pentru toate vârstele și momente artistice pe placul tuturor.
Deși cu o istorie mult mai veche, situată pe fostul drum roman ce mergea de la Dunăre spre defileul Oltului, așezarea Osica de Sus ăși numără anii după data certă de atestare documentară din documentele istorice. Ziua comunei va fi serbată cu fast de Rusalii, pe stadionul central. „De Rusalii, așa cum v-am obișnuit, sărbătorim comuna noastră iubită! În data de 16 iunie 2019 vă așteptăm pentru a sărbători împreună cea de-a 557 aniversare de la atestarea documentară a Comunei Osica de Sus!”, este invitația lansată de edilul Gheorghe Manicea, pentru fiii comunei.
Osicenii sunt așteptați în număr cât mai mare să se distreze, voia bună fiind întreținută de artiști numai unul și unul, pentru toate vârstele. Vor urca pe scenă: Aurel Moldoveanu, Alexandrina Verhovethi, Nadia Bologan, Sorin Lăpădatu, Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Gabriel Zăvoianu, Neta Soare, Carmen Budulan, Ansamblul Plaiurile Oltețului.
Manifestarea se va încheia cu un foc de artificii.
Istoricul comunei
Cercetărilor istorice au arătat că în timpul ocupației romane este posibil să fi existat pe locul actualei comune o așezare stabilă, având în vedere că Osica de Sus este situată pe fostul drum roman ce mergea de la Dunăre spre defileul Oltului, și aflându-se la circa 7 km de fosta cetate Romula, care cuprindea 25 de sate, printre care este posibil ca și această comună să facă parte. Prima atestare documentară a satului Osica de Sus o întâlnim în perioada 1495-1508 într-un hrisov prin care domnitorul Radu cel Frumos dă jupanului Iariciul din Osica, a treia parte din moșia acestui sat. Satele care compun în prezent această comună, sunt și ele atestate prin diferite documente. Astfel avem: satul Vlăduleni este atestat în 1558, satul Greci în 1787, satul Ostrov este atestat odată cu biserica de aici, iar satul Tomeni este atestat în 1489.