Lupte interne în PSD și PNL, după scrutinul de astăzi

365

USR este marele câștigător al alegerilor europarlamentare. Rezultatele obținute de PSD și PNL, sub tergetul însușit de liderii politici ai celor două formațiuni politice. Scorurile principalelor formațiuni politice declanșească scandaluri de neimaginat care va schimba radical echipele din fruntea acestora. Emoții și pentru Klaus Iohannis, după ce USR ia în calcul să iasă la prezidențiale cu Laura Codruța Kovesi. Sondajele o dau pe fosta șefă DNA ca fiind preferata majorității românilor.

Rezultatele pe care le vor obține PSD și PNL vor fi sub așteptările membrilor celor două frmațiuni politice și vor crea nemulțumiri. De aici și până la declanșarea luptelor interne nu va fi decât un pas. La PNL, nemulțumirile au plecat de la impotența de a câștiga alegerile așa cum a promis președintele Ludovic Orban va  conduce la schimbarea acestuia din fruntea partidului, chiar dacă mulți nu cred. Semnul de schimbare va veni chiar dinspre Cotroceni. Președintele Klaus Iohannis nu este mulțumit de cum a decurs campania liberalilor și de eficiența acesteia.

La PSD situația este și mai complicată. Măcinat de luptele interne dintre tabăra Dragnea și cea a dizidenților a condus la demobilizarea eletoratului. În plus, analfabetismul premierului Viorica Dăncilă a făcut ca unii social-democrați să se reorienteze în cabina de vot. În perioada următoare se vor duce lupte grele pentru preluarea conducerii PSD de către tabra anti-Dragnea. Războiul nu va fi unul ușor și nici de scurtă durată, în absența intervenției judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție care ar urma să se pronunțe mâne într-unul din dosarele președintelui Dragnea.