Scutul Pădurii: Societate din Balș amendată pentru cherestea pe stoc doar în acte

143

O societate din Balș a fost astăzi sancționată de către polițiști pentru încălcarea legislației în domeniul silvic, totodată aceasta trebuind să plătească și diferența de material lemnos care, deși figura pe stoc, nu se găsea în depozit.

Cu 9.115 lei pagubă s-a ales în această dimineață o societate din Balș în urma unui control al polițiștilor de ordine publică, aceștia acționând în baza planului Scutul Pădurii, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul silvic.

„În urma verificării registrului de intrări-ieșiri materiale lemnoase, a reieșit un stoc scriptic de 150 de metri cubi de cherestea rășinoase. După inventarierea materialului lemnos existent efectiv în depozit,  au rezultat 6,44 metri cubi cherestea în minus față de cantitatea existentă în registru. Poliţiştii au sancţionat contravenţional societatea comercială, pentru  încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 modificată, privind sancționarea și stabilirea contravențiilor silvice, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.  De asemenea, a fost confiscată valoric diferența de cherestea, respectiv suma de 4.115 de lei.”, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Polițiștii au acționat cu sprijinul reprezentanților Gărzii Forestiere Râmnicu-Vâlcea.