A început montarea semafoarelor inteligente la Balș

698

A doua veste bună pentru șoferii care tranzitează Balșul, după ce ieri ministrul Transporturilor a promis realizarea centurii ocolitoare până la finele anului: se lucrează pentru implementarea sistemului de semaforizare inteligentă.

Zilnic, peste 30.000 de autovehicule folosesc DN 65 (DE 574) pe ruta Slatina- Craiova și tranzitează Balșul în ritm de melc. Pentru ca trecerea prin orașul de pe malul Oltețului să nu mai fie un calvar, cele două proiecte ce vizează fluidizarea traficului au intrat în linie dreaptă. Dacă ieri s-a deschis șantierul pentru realizarea tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova- Pitești, tronson ce curpinde și centura ocolitoare a Balșului, ministrul Cuc avansând drept termen de finalizare a variantei de ocolire finele acestui an, și proiectul legat de semaforizarea inteligentă se află în plină implementare.

„Au fost finalizate fundațiile și instalațiile de control pentru semafoarele inteligente din orașul Balș, urmează ca zilele următoare să fie montate consolele și să fie realizat branșamentul electric”, a anunțat Direcția Regională de drumuri și Poduri Craiova.

Potrivit răspunsului primit de către senatorul de Olt Siminica Mirea de la ministrul Transporturilor, în urma repetatelor demersuri ale parlamentarului oltean fiind realizat sistemul de semaforizare inteligentă în Balș, lucrările au ca termen de finalizare luna august.