Proiecte de 100 milioane de lei, la Caracal. Elev de nota 10- nou proiect cu fonduri europene

125

Consilierii locali caracaleni au fost convocați ieri în ședință de urgență pentru a vota mici modificări de sume la proiectul cu fonduri europene privind reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal, dar și pentru a aproba un parteneriat cu alte primării din Dolj și Vâlcea în vederea implementării unui nou proiect- Elev de nota 10.

Ambulatoriul din cadrul Spitalului Municipal Caracal va intra într-un amplu proces de reabilitare, modernizare și dotare cu aparatura necesară, grație unui proiect cu fonduri europene, ce urmează a fi finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 8. Primăria Caracal așteaptă semnarea contractului, ieri fiind duse la îndeplinire de către consilierii locali ultimele modificări cerute în proiect privind rectificarea unor sume la partea de cofinanțare.

Despre proiect:

Investiții importante la spitalul din Caracal

Tot ieri, aleșii au aprobat acordul de principiu în vederea accesării de fonduri europene într-un nou proiect ce vizează educația, cu un buget de 1.500.000 euro, precum și parteneriatul în cadrul acestuia cu comuna vâlceană Măciuca și comuna doljeană Cerăt. Proiectul Elev de nota 10, din cadrul programului de reducere a sărăciei și creșterea incluziunii romilor, va fi finanțat prin granturile SEE și Norvegiene 2014- 2021 și vizează: reabilitarea căminului-internat al Liceului Matei Basarab (ce găzduiește copii din mediul rural, din comunele învecinate Caracalului); construirea a trei terenuri de sport la liceele Matei Basarab și Mihai Viteazul și Școala 5 Gheorghe Magheru; investiții într-un laborator STEM la Gheorghe Magheru.

Edilul Liviu Radu a ținut să-i informeze pe consilieri că administrația municipală se poate lăuda cu numeroase proiecte. „Avem proiecte cu care ne mândrim, iar cei care spun că primăria nu face nimic pentru oraș, îi invit să se informeze la Serivicul Integrare despre proiectele pe care le avem. Într-adevăr, ele durează câțiva ani, iar oamenii nu văd o schimbare de azi pe mâine, însă este o muncă serioasă, dusă de o echipă de 9 oameni la acest serviciu, care muncesc pentru proiectele orașului nostru. Neavând o industrie dezvoltată, suntem nevoiți să realizăm proiectele mari numai pe fonduri europene.„, a declarat primarul.

Dănuț Toma, șeful Serviciului Integrare, a informat consilierii și cu privire la suma pe care municipiul a atras-o din fonduri europene pentru investițiile de dezvoltare a orașului: „În acest moment, Primăria Caracal are în implementare proiecte de 80 de milioane de lei și în etape de evaluare proiecte de 20 de milioane de lei”.