Patru medalii pentru olteni, la Olimpiada Națională TIC;  AUR pentru un elev din Balș

150

Patru elevi de la licee din Slatina și Balș se numără printre laureații din acest an ai Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației. Lotul Oltului a câștigat un premiul II și o mențiune, o medalie de aur, una de argint și două de bronz.

325 de elevi din toată țara au participat la ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Tehnologia Informației, care s-a desfășurat la Arad între 15 și 19 mai. Olimpiada se adresează elevilor din clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a și are două secțiuni, TIC (Tehnologia Informației și a Comunicațiilor) și C# (numit și „C Sharp” – un limbaj de programare conceput de Microsoft, un derivat al limbajului de programare C++).

Patru olteni s-au clasat pe poziții fruntașe, cel mai bun rezultat fiind obținut de un elev de la Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș- locul II și medalie de aur.

La Secțiunea TIC, la clasa a  IX-a, Daniel Corbeanu- CN „Ion Minulescu” Slatina, a câștigat Mențiune și medalie de ARGINT, în timp ce Eugen Munteanu- CN „Radu Greceanu” Slatina a câștigat medalie de BRONZ. La clasa a X-a, Oltul a înregistrat cel mai bun rezultat prin Alexandru Lățea- Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș -premiul II și medalie de Aur.

La secțiunea C#, Cristian Voiculescu- CN „Radu Greceanu” a obținut medalie de BRONZ.