Au transpus în imagini cărți neecranizate. Trailerele elevilor din Olt, CÂȘTIGĂTOARE la nivel național/VIDEO

1152

Două trupe de elevi ai liceelor oltene „Ion Gh. Roșca” Osica de Sus și „Radu Greceanu” Slatina se numără printre câștigătorii Festivalului Național de Book-trailere BOOVIE. Trupa CATHARSIS din Osica de Sus a reușit să realizeze cel mai bun trailer al cărții „Vara în care am avut ochii verzi”.

Performanță de excepție pentru elevi talentați de la două licee din județul Olt, care au transpus cărțile citite în trailere, participând alături de peste 1000 de elevi și profesori din 25 de județe din întreaga țară și din Republica Moldova la Festivalul Național de Book-trailere BOOVIE, ediția a IV-a, Focșani, organizat în perioada 17- 19 mai. 92 de trailere realizate de elevi inspirați de cățile lecturate, neecranizate până acum, au fost proiectate și jurizate, prin acest concurs organziatorii dorind să le ofere o formă de instruire bazată pe dezvoltare personală și mijloace non formale: trailer, actorie, scriere creativă, montare-editare film, cinematografie, spot publicitar. Concursul le-a scos la iveală elevilor aptitudinile de regizor, cameraman, scenarist, editor video și actor. Selectate pentru a fi ecranizate în concurs au fost 10 romane din literatura română.

Oltul se poate mândri cu două participări apreciate de juriu, liceenii din Osica de Sus obținând premiul I, iar cei de la Greceanu Slatina mențiune.

Trupa CATHARSIS a Liceului Teoretic „Ion Gh.Roșca” a câștigat premiul I pentru book trailerul cărții „Vara în care mama a avut ochii verzi”, de Tatiana Țibuleac. Echipa Catharsis a fost alcătuită din elevii:Teodora Trifu, Alexie Mihai, Dumitrașcu Mihaela, Dumitru Mădălina, Manicea Florentina, Dincă Ana-Maria și Călin Elena, profesor coordonator Stan Luiza.

Echipa REGE a Colegiului Greceanu Slatina, formată din elevii Cristian Boștină, Alexandru Moraru, Patrik Boștină, Andra Prioteasa, Erika Blaga, Natalia Alexandru, Valentin Florescu, Roxana Bizu și Răzvan Neagoe, a reușit să obțină Mențiune pentru trailerul „Istoria lui Răzvan”, de Horia Corcheș.

https://youtu.be/k_VSS-nKmYY