Muzică oltenească și parada portului romanațean, la Viena pe 1 iunie

239

Portul popular romanațean și muzica oltenească nu puteau lipsi de la manifestarea “Izvor de suflet românesc”, organizată pe 1 Iunie la Viena. Oltul va fi reprezentat de Ansamblul Tradițional ,,DOR DE ROMANAȚI”.

Pe 1 Iunie, în Austria se va sărbători românește. Cea de-a VIII-a ediție a manifestării “Izvor de suflet românesc”, organizată pentru a marca trei zile importante- Ziua Europei, Ziua Românilor de Pretutindeni și  Ziua Copilului- va aduce la Viena literatură, muzică, poezie și expoziție de pictură, dar și o prezentare a satului românesc și tradițiilor printr-o paradă a portului popular și spectacole folclorice. Și cum Oltul își are un binemeritat loc de cinste atunci când vine vorba de tradiții păstrate cu sfințenie și promovate în țară și peste hotare, nu va lipsi nici de la această manifestare, alături de Grupul de Inițiativă din Alba Iulia, Salonul Gutenberg, reprezentanții Editurii Mircea Cel Bătrân și Palatului Culturii Bistrița, scriitori și poeți din diferite zone geografice ale României și Austriei.

Județul nostru va fi reprezentat de Asociația Social Culturală ,,DOR DE ROMANAȚI” și Ansamblul Tradițional ,,Dor de Romanați” din Caracal, solistă tânăra interpretă Andra Sâiu, instructor-coregraf Lucian Stroe, vicepreședinte al Asociației Naționale de Folclor din România, prof. canto Victorița Cică. Delegația oltenească va prezenta pe lângă un spectacol autentic de muzică și dans și costume populare din zona Romanați.