Încă 34 de blocuri din Slatina, incluse în programul de reabilitare termică/LISTA

485

Primăria Slatina va continua investițiile privind anveloparea blocurilor de locuințe din muncipiu. 24 de asociații de proprietari au solicitat administrației locale includerea a 34 de blocuri în programul de reabilitare termică.

În ultimii trei ani, Primăria Slatina a reabilitat termic 103 blocuri, în prezent, pe lista de investiții figurând 58 de imobile. Ținta edilului Emil Moț este anveloparea tuturor blocurilor, cu finanțare din surse proprii ale administrației locale sau surse atrase, 248 de blocuri nefiind izolate.

Următorul lot de blocuri cuprinse în program au fost identificare, urmează să fie demarate procedurile privind efectuarea expertizei și auditului energetic, încheiate în acest sens convenții cu asociațiile de proprietari, proiectarea și executarea lucrărilor. Este vorba de 34 de blocuri, primăria având înregistrate solicitări la Direcţia Administrare Patrimoniu din partea unui număr de 24 de Asociaţii de proprietari. În prezent, aceste blocuri de locuinţe au elemente de construcţie ale faţadelor degradate sau deteriorate, precum şi pereţi exteriori şi tâmplarie exterioară neperformante din punct de vedere energetic, înregistrează de regulă un consum specific anual de energie pentru încălzire cuprins între 180 KWh/mp şi 240 Kwh/mp. Realizarea lucrarilor de intervenție la anvelopa blocului are ca scop creșterea performanței energetice, astfel încât consumul anual specific de energie calculat pentru încălzire să scadă sub 100 kWh/m2 arie utilă.

Cele 34 de blocuri ce vor fi incluse în programul de reabilitare termică sunt: