Balul Anual ROTARY, cu obiectiv achiziționarea și amplasarea de defibrilatoare în spații publice din Slatina

418

Clubul Rotary Slatina a organizat vineri, 17 mai, a cincea ediție a Balului Caritabil Anual, sub îndemnul “Fii înger! Salvează o viață!”, care vizează achiziționarea și amplasarea de defibrilatoare în spații publice din Slatina cu mari aglomerări de persoane, precum Poșta, Casa de Pensii, Casa de Sănătate și altele. În perioada următoare, oltenii  vor fi instruiți de Crucea Roșie Olt în utilizarea lor.

Balul Rotary din aces an, al cincilea, a reunit sub deviza “Fii înger! Salvează o viață!” rotarieni, prieteni și susținători ai proiectelor caritabile ale acestora. Obiectivul avestei ediții a fost dotarea instituțiilor publice cu defibrilatoare, instrument medical ce crește șansele de supraviețuire ale unui om care a intrat în stop cardio-respirator cu 50- 80% dacă pacientul este resuscitat imediat. În România, 50.000 de oameni mor anual în urma unui stop cardio-respirator, iar cele mai multe cazuri se petrec în locuri publice. Pentru ca aceste aparate să-și facă apariția și în județul Olt, mai ales în instituțiile cu mari aglomerări de persoane vârstnice, precum Poșta, Casa de Pensii, Casa de Sănătate și altele, Clubul Rotary Slatina susține un proiect de achiziționare de defibrilatoare externe semiautomate. Populația județului, angajați sau nu ai instituțiilor ce vor găzdui aparatele, va ști cum să folosească aceste defibrilatoare dacă va participa la cursurile ce vor fi oferite gratuit, prin intermediul Crucii Roșii Olt.

Balul de vineri a debutat cu cuvântarea președintelui actual, Cristina Munteanu, prezentarea președinților de-a lungul celor 20 de ani activitate ai organizației și a culminat cu licitația de obiecte de artă și tombola cu premii.

Caricaturistul Gogu Neagoe a realizat fără onorariu, pentru al treilea an consecutive, caricaturi speciale pentru invitații la Bal pentru a sprijini prin donații obiectivul proiectului. Copiii Rotakids au confecționat magneți pe care i-au valorificat în cadrul Balului, în același scop. Tinerii Interact, ca în fiecare an, au făcut posibilă desfășurarea licitației și tombolei.

„Muzica și alte momente artistice au păstrat atmosfera veselă și prietenească, dar nimeni nu a uitat motivul întâlnirii, respectiv strângerea de fonduri pentru achiziționarea și amplasarea de defibrilatoare în spații publice în Slatina. În perioada imedita următoare, Slatina va avea, la fel ca un oraș european, defibrilatoare în spații publice și persoane instruite de Crucea Roșie Olt în utilizarea lor, datorită implicării în comunitate a tuturor celor care pot ajuta!”, declară Simona Capisizu, responsabil comunicare.

Prin edițiile trecute, Clubul Rotary a îndeplinit mai multe obiective destinate comunității: a dotat Cercul FOTO-CINE-CLUB din cadrul Palatului Copiilor “Adrian Băran” Slatina; a acordat burse lunare în bani, timp de un an, pentru 3 studenți proveniți din Căsuțe de Tip Familial; a dotat Spitalul Județean de Urgență Slatina, secția de Recuperare Neuromotorie Pediatrică cu aparatura de specialitate ; a premiat în bani elevii olimpici ai Slatinei; a susținut tratamentul prin terapia A.B.A. a doi copii cu autism, proveniți din familii sărace; a realizat mamografii gratuite pentru 270 de femei din 29 de sate și comune din județul Olt.