Opinca de Aur, țintită de mici actori din 12 localități, la Festivalului Naţional de Teatru Şcolar „Nişte ţărani” de la Văleni

143

Copii de la unități de învățământ din 12 localități din Olt, Dolj, Argeș și Constanța, mici actori cu mare talent actoricesc, au intrat astăzi în competiție la Văleni, unde se desfășoară Festivalul Național de Teatru Școlar. Talentul actoricesc le va fi analizat de specialiști.

„Ţăranul român – stâlpul de boltă al neamului nostru” este tema de anul acesta a celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Naţional de Teatru Şcolar „Nişte ţărani” de la Văleni, judeţul Olt. Elevi de la unități școlare din: Năvodari, Purcăreni, Pitești, Seaca, Balș, Craiova, Caracal, Vitomirești, Văleni, Braneț, Slatina și Drăgănești-Olt, înscriși cu 27 de momente, încearcă să demonstreze că au talent actoricesc și că nu va exista ,,Statuia ultimului ţăran”, iar lumea satului românesc nu va pieri niciodată.  Cei mai buni vor fi recompensați cu ,,Opinca de aur”.

Concursul se adresează trupelor de teatru şi interpreţi individuali de la şcolile de stat, cât şi de la cele particulare, elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, de la clasa I până la clasa a XII-a.

Festivalul se desfăşoară sub egida Fundaţiei Naţionale pentru Civilizaţie Rurală „Nişte ţărani”, condusă de scriitorul Dinu Săraru şi este inclusă în calendarul activităţilor educative şcolare aprobat de Ministerul Educaţiei. Marele premiu al ediției de anul trecut a fost câștigat de trupa „LES DILETTANTES” a Școlii Gimnaziale „Ștefan Cel Mare” Alexandria, din juriu făcând parte actorii Adela Mărculescu, Adriana Trandafir, Vlad Milotoi și vicepreședintele Fundației „Niște Țărani”, Sorin Mihăilescu.