Cum să devii poliţist de frontieră. Se strigă recrutarea!

147

Tinerii absolvenţi ai cursurilor liceale cu diplomă de bacalaureat, care vor să devină poliţişti de frontieră, se pot înscrie la concursurile de admitere organizate la nivelul instituţiilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale. Anunțul a fost făcut pentru oltenii interesați de către Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, Corabia.

S-a dat startul recrutării în vederea admiterii la școlarizare și pentru cariera de polițist de frontieră!

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru viitorii poliţişti de frontieră, sunt puse la dispoziţie un număr de 232 locuri pentru specializarea Poliţie de Frontieră şi Drept, astfel:

 • la Academia de Poliţie ,,A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Poliţie,  arma Poliţie de Frontieră:  – sesiunea de admitere iulie – august 2019: curs de zi – 70 locuri: din care 2 locuri pentru etnicii rromi, 2 locuri pentru maghiari şi 2 locuri pentru alte minorităţi;
 • la Academia de Poliţie ,,A.I. Cuza” Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative, specializarea DREPT- sesiunea de admitere iulie – august 2019 – 115 locuri, din care 12 locuri sunt pentru Poliția de Frontieră.
 • la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră ,,Avram Iancu” Oradea, curs de zi: sesiunea de admitere ianuarie 2020 – 150 locuri dintre care 3 locuri pentru etnicii rromi şi 3 locuri pentru alte minorităţi.

Pentru admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale pe locurile Ministerului Afacerilor Interne:

 • la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, învăţământ de zi, 6 locuri;
 • la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, învăţământ de zi, 17 locuri;
 • la Academia Tehnică Militară, învăţământ de zi, 36 locuri;
 • la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, învăţământ de zi, 16 locuri
 • la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa, învăţământ de zi, 10 locuri;
 • la Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa, învăţământ postliceal, cu durata de 2 ani, învăţământ de zi, 62 locuri.
 • la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, învăţământ postliceal, învăţământ de zi, 46 locuri
 • la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”, învăţământ postliceal, 21 locuri.

Recrutarea în vederea participării la concursul de admitere se realizează la sediul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Olt, situat în strada Carpati, nr. 105 GCorabia, pentru județul Olt. Pentru Academia de poliție ,,A. I. CUZA” și pentru instituțiile de învățământ ale M.A.p.N. care școlarizează personal pentru Polișția de Frontieră,  data limită de înscriere este 24.05.2019, perioada de înscriere/desfăşurare a concursului este 22 iulie – 13 august 2019. Pentru Școala de Pregătire a Agenbților Polițieid e Frontieră ,,AVRAM IANCU” – Oradea, sesiunea de admitere ianuarie 2020, data limită de înscriere este 15.11.2019 , perioada de înscriere/ desfăşurare a concursului: 10 – 23 ianuarie 2020.

Pentru informaţii referitoare la recrutare, candidaţii se pot adresa Serviciilor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Călărași, Teleorman, Olt și Dolj sau Inspectoratului Teritorial  al Poliţiei de Frontieră Giurgiu  –Serviciul Resurse Umane, strada Mircea cel Bătrân, nr. 36, Giurgiu, telefon 0246/ 213640, interior 26061 şi 26063.