362.571 de olteni, așteptați la urne pe 26 mai. Prefectura Olt primește mâine buletinele de vot, ștampilele și timbrele

104

Reprezentanta Guvernului în teritoriu va intra mâine în posesia documentelor de vot necesare pentru organizarea scrutinului privind alegerea membrilor din România în Parlamentul European și referendumul pe Justiție

367.005 alegători din județul Olt, potrivit listei publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente, sunt așteptați pe 26 mai la urne pentru a alege europarlamentarii care să reprezinte România în Parlamentul European, dar și pentru a răspunde celor două întrebări de la Referendumul pentru Justiție, organizat la inițiativa președintelui României Klaus Iohannis.

Pentru organizarea scrutinului, Prefectura Olt va ridica mâine 403.783 buletine de vot pentru europarlamentari, 403.783 buletine de vot cu întrebarea nr.1 pentru referendum, 403.783 buletine de vot cu întrebarea nr.2 pentru referendum,  1.900 de ștampile cu mențiunea „VOTAT” și 362.571 de timbre autocolante.

În scopul informării privind organizarea și desfășurarea alegerilor, pe pagina de internet a Instituției Prefectului – Județul Olt a fost activată secțiunea ”Alegeri europarlamentare 2019” și ”Referendum 26 mai 2019”, la adresa: https://ot.prefectura.mai.gov.ro/alegeri-pentru-parlamentul-european-2019/. Registrul secțiilor de votare de pe site-ul Autorității Electorale Permanente poate fi accesat la: http://www.roaep.ro/logistica/geografie-electorala/registrul-sectiilor-de-votare/.

Pe 26 mai, alegătorii vor primi trei buletine de vot, ce vor trebui introduse în urne de vot separate. Dacă pentru alegerile europarlamentare vom avea un buletin de vot, pentru referendum vom primi două: Buletin de vot nr. 1 –cu întrebarea privind interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție, iar prin intermediul Buletinului de vot nr.2 se va consulta populația privitor la interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Cosntituțională cu privire la ordonanțe.