Portarul de la Borussia Dortmund promovează sportul la Piatra-Olt

449

ROMAN BÜRKI, portar la echipa de fotbal Borussia Dortmund și ambasador „Terre des hommes” sosește peste o săptămână în Olt pentru a promova sportul la Piatra-Olt. Sportivul va vizita Școala Gimnazială Piatra și va juca fotbal cu elevii.

Fotbalistul Roman Bürki se va afla în România în perioada 22-24 mai într-o vizită organizată de Fundația Terre des hommes. Fotbalistul va efectua o vizită la Școala Gimnazială Piatra din orașul Piatra Olt pentru a se întâlni cu echipa școlii.

„În cadrul vizitei se vor organiza meciuri de fotbal cu copii din localitate la terenul de sport situat pe strada Stadionului nr. 2, la care se va alătura și Roman Bürki pentru a promova beneficiile sportului și ale fotbalului pentru copii. Roman Bürki susține proiectele fundației pentru a evidenția nevoia de protecție și de promovare a drepturile copiilor în sport și în special în fotbal. Fundația Terre des hommes România dorește să evidențieze nevoia de protecție și de promovare a drepturilor copiilor în sport și sprijină organizațiile sportive care doresc să schimbe acest aspect și să își întărească sistemul de protecție a copiilor în sport”, transmite fundația.

Roman Bürki este ambasador al Terre des hommes și fotbalist – portar în cadrul echipei germane de fotbal Borussia-Dortmund și s-a alăturat fundației cu scopul de a sprijini copiii să practice sport într-un mediu sigur și prietenos.

În România, Terre des hommes va implementa un proiect în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și Federația Română de Gimnastică pentru a promova siguranța și protejarea copiilor în sport. Scopul proiectului este de a asigura protecția copiilor și de a stabili măsuri de siguranță pentru aceștia dar și de a asigura formare profesională și îndrumare, adecvate pentru pregătirea specialiștilor care îi antrenează pe copii sau care au rol de sprijin în cadrul cluburilor sportive.

Terre des hommes sprijină la nivel internațional UEFA să-și dezvolte capacitatea de a-și consolida misiunea și de a proteja toți copiii care joacă fotbal în Europa în condiții de siguranță, prin creșterea gradului de conștientizare cu privire la abuzul și protecția copilului.