Oferta Liceului „Alexe Marin” pentru absolvenții de gimnaziu: înscrierea la învățământul dual, cu burse Prysmian, Pop Industry și Altur

289

Liceul Tehnologic „Alexe Marin” Slatina a anunțat datele de înscriere pentru viitorul an școlar în învățământul profesional dual. Absolvenții de gimnaziu au la dispoziție două etape de înscriere pentru specializări școlarizate în parteneriat cu Prysmian, Pop Industry și Altur.

Absolvenții de gimnaziu din acest an care doresc să învețe o meserie, să primească bursă pe timpul școlarizării și să aibă șansa de a fi angajat de agentul economic unde își desfășoară practica școlară au o ofertă generoasă din partea Liceului Tehnologic „Alexe Marin” Slatina. Unitatea de învățământ a anunțat că pentru învățământul profesional DUAL cu durata de 3 ani viitorii elevi se pot înscrie în zilele de 24, 25 și 26 iunie sau 22, 23 și 24 iulie, etapele de admitere la dual corespunzând cu etapele pentru învățământul profesional de stat cu durata de 3 ani.

Avantajele elevilor care urmează învățământul dual sunt: Bursă profesională oferită de Guvern- 200 lei/lună; Bursă lunară sub formă de sprijin oferită de agentul economic- 200 lei/lună; examinări de medicină a muncii și analize medicale; asigurare de răspundere civilă în cazul unor eventuale accidente, daune sau vătămări corporale generate în timpul practicii; echipament de lucru și echipament de protecție; decontarea abonamentului de transport (navetă de la domiciliul la școală). Absolvenții vor avea posibilitatea de angajare la agentul economic care le-a susținut școlarizarea.

„Alexe Marin” școlarizează la dual în parteneriat cu Prysmian, Pop Industry și Altur în specializările: electrician exploatare joasă tensiune, electronist aparate și echipamente, lăcătuș mecanic prestări servicii, operator la mașini cu comandă numerică, sculer matrițer, strungar și frezor- rabotor- mortezor.