Medicul Tusciuc, condamnat pentru uciderea unui copil, ELIBERAT condiționat

349

Dacă în martie colegul său Paul Iancu a fost eliberat condiționat, acum a venit rândul și dr. Mircea Tusciuc să scape de închisoare. Decizia judecătorilor din Târgu Jiu nu este însă definitivă.

Medicul slătinean Tusciuc, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru uciderea din culpă a unui copil de nouă ani, a fost eliberat condiţionat de către magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu. Decizia nu este însă definitivă, ultimul cuvânt urmând să îl aibă Tribunalul Mehedinţi.

Colegul său Paul Iancu a fost eliberat în martie, cei doi fiind condamnați pe 4 aprilie 2018 de către Curtea de Apel din Craiova la câte trei ani și jumătate închisoare cu executare, în premieră în România, pentru omor din culpă. Magistrații au stabilit că, în urma cu 9 ani, au pus un diagnostic greșit unui copil, în vârstă de 9 ani care ulterior a decedat.

Cei doi medici au fost puși sub acuzație, după ce pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, doctorul Paul Iancu, medic de gardă la Spitalul Judeţean Slatina, nu l-ar fi examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Şerbăneşti, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanţa. Magistrații au decis că acesta, a stabilit, în mod eronat, diagnosticul.

În sarcina colegului său, Mircea Tusciuc, judecătorii au reținut că nu a acordat îngrijirile medicale necesare copilului pe perioada internării şi a decis, în mod inoportun, externarea sa. Băiatul a fost reinternat în aceeaşi zi, iar în dimineaţa , pentru că starea sade sănătate se agravase, medical Mircea Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi. Din păcate nici această intervenție nu a mai putu să-I salveze viața micuțului care a murit din cauza septicemiei.