Lidia Buble, cap de afiș la Ziua orașului Potcoava

282

Administrația orașului de pe Plapcea va organiza pe 21 mai Ziua orașului Potcoava, manifestare ce va aduce voia bună în localitatatea cu o vechime atestată documentar de circa șase secole.

Primăria Potcoava va organiza cea de-a XV-a ediție a Zilei orașului. Pe 21 mai, de sărbătoarea creștină Sf. Împărați Constantin și Elena, pentru toți cei din Potcoava va fi o zi de bucurie și un bun prilej pentru a petrece în aer liber. Urbea va fi în sărbătoare, voia bună fiind întreținută de artiști de renume și talente locale. Dacă anul trecut la sărbătoarea orașului cap de afiș a fost Alex Velea, anul acesta adminsitrația locală a invitat-o să susțină un recitaI pe Lidia Buble. Pe scenă vor mai urca Lidia Buble, Constantin Măgureanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Adriana Ștefan și Ansamblul Profesionist Doina Oltului.

Tot cu ocazia zilelor orașului, va fi organizată și Cupa orașului Potcoava, un campionat de minifotbal (5+1) pe terenurile sintetice de lângă stadion. Înscrierile se fac până pe data de 20 mai, în competiție neavând drept de joc mai mult de 2 jucători legitimați. Numărul maxim de jucători înscriși în raportul de joc este de 10 jucători, echipele fiind formate din 5 jucători de câmp și un portar.

Așezarea formată din localitatea reședință Potcoava și din satele Potcoava-Fălcoeni, Sinești, Trufinești și Valea Merilor, situată la 30 km de municipiul Slatina, a cunoscut o perioadă deosebită până în 1965, când a era reședință de plasă și apoi de raion. Localitatea s-a dezvoltat în ultimii ani datorită zăcămintelor de țiței și gaze. A fost declarată oraș în anul 2004.