Tinerii din sistemul de protecție, informați despre riscurile plecării peste hotare la muncă

73

Pentru ca și tinerii care acum se află în sistemul de protecție, în căsuțele de tip familial din județul Olt, să cunoască riscurile la care se expun atunci când aleg să muncească sau să studieze în afara granițelor țării, să-și cunoască drepturile și unde trebuie să se adreseze atunci când acestea le sunt încălcate, DGAPC Olt desfășoară o campanie internă de informare.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt organizează în cadrul Campaniei Naționale ”Informare acasă! Siguranță în lume!”  a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni un eveniment cu scopul informarii tinerilor din sistemul de protecție cu privire la situația de risc la care se expun când aleg să plece la muncă în străinătate. Invitați pentru a le răspunde întrebărilor tinerilor sunt și reprezentanți ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt și Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.

„O lipsă a informării îi pune adesea pe tineri în situații dificile în statele-gazdă, iar demersul celor implicați este de a crește gradul de conștientizare al acestora, astfel încât, să știe la ce riscuri se expun și să cunoască, în același timp, elemente importante din legislația statelor unde aleg să se stabilească. Prin această întâlnire, urmărim ca tinerii cu măsură de protecție să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află în străinătate.”, anunță Rădița Piroșca, director DGASPC Olt.

Evenimentul va avea loc mâine, 16 mai, ora 15:00, la Complex servicii pentru persoane adulte cu dizabilități și alte persoane aflate în situații de nevoie, Slatina.