Europarlamentare, 26 mai: USR se „bate”-n plângeri la Olt pentru panouri şi afişe electorale

255

Campanie electorală liniştită în Olt pentru alegerile europarlamentare de pe 26 mai. Biroul Electoral Judeţean Olt a înregistrat până acum doar trei plângeri, toate având ca subiect panourile şi afişele electorale.

Pe 26 mai, cetăţenii Oltului sunt aşteptaţi la vot la cele 360 de secţii amplasate pe raza judeţului pentru a alege membrii din România în Parlamentul european şi pentru a Referendumul pe tema Justiţiei.

Dacă în campaniile precedente a curs cu plângeri din partea partidelor politice intrate în cursă, campania aceasta s+a dovedit a fi una liniştită. Până acum, BEJ Olt a înregistrat doar trei plângeri.

USR Traian s-a plâns BEJ Olt că Primăria Traian nu a amplasat panouri electorale. Plângerea a fost respinsă, BEJ Olt luând la cunoştinţă dispoziţia primarului prin care au fost stabilite ca locuri speciale de afişaj: gazeta din faţa primăriei, pancarde mobile amplasate pe platforma Căminului Cultural, piaţa agroalimentră a comunei.

O altă plângere înregistrată din partea USR Olt a fost legată de faptul că pe panoul electoral de la Sărăceşti PSD a amplasat mai mult de un afiş electoral, iar primăriile Cungrea, Oporelu şi Verguleasa nu ar fi amplasat panouri electorale. De remarcat că reclamanta a crezut că şi satele ar fi trebuit să aibă primării, în plângere specificând „primăriiie Beria, Oporelu, Rădeşti, Cucuieţi, Căzăneşti, Vineşti, Cungrea, Oteşti, Verguleasa, Poganu”. Cum reclamanta nu a ataşat şi înscrisuri sau planşe foto în susţinerea acuzaţiilor, iar primăriile Cungrea, Oporelu şi Verguleasa au transmis dispoziţiile de primari prin care s-au stabilit lcourile speciale pentru afişajul electoral, demonstrând cu foto punerea în apliare, şi această plângere a fost respinsă.

Singura plângere admisă de BEJ Olt este cea a preşedintelui PSD Obârşia, Tudor Udrea, care a acuzat că organizaţiile locale PNL şi USR au amplasat afişe electorale în afara locurilor de afişaj stabilite prin dispoziţia primarului. BEJ a dispus îndepărtarea afişelor lipite cu încălcarea legii şi a sesizat IPJ Olt pentru constatarea contravenţiei legale.