Alertă de furtună, grindină și vijelii! Oltul, sub COD GALBEN

929

Averse torențiale cu fulgere și tunete, grindiună și vijelii sunt fenomenele anunțate pentru această după-amiază în 13 județe ale țării, Oltul fiind plasat sub Cod Galben.

Vreme rea anunță meteorologii pentru județul Olt, care se află sub atenționare Cod Galben astăzi, în intervalul orar 14.00- 22.00.

Instabilitatea atmosferică accentuată este anunțată în județele Maramureș, Satu-Mare, Sălaj, Cluj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Olt, Teleorman, Giurgiu și local în Harghita. ANM anunță  averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, cu cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică sunt prognozate la nivelul întregii țări începând de azi, ora 11.00 și până pe 17 mai, ora 10.00. ”  În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vremea va fi în general instabilă. Local și temporar vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15…25 l/mp și pe arii restrânse 35 l/mp.„, anunță ANM.