Carmen Budulan, lansare de album în „grădina” Ansamblului Doina Oltului

287

Una dintre solistele tinere și apreciate ale ansamblului foclorc profesionist al județului Olt, Carmen Budulan, va lansa al doilea album al carierei. Spectacolul va fi organizat alături de colegi dragi de la „Doina Oltului ” la Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina.

După albumul de debut intitulat sugestiv „O poveste am să vă spun“, înregistrat în România şi lansat la Torino, ce cuprinde cântece culese din zona Olteniei, melodii autentice, culese din diferite culegeri de folclor din zona natală- Vădastra – Vădăstriţa, dar şi piese care au luat viaţă din sufletul ei, tânăra solistă a Ansamblului Profesionist Doina Oltului vine în fața publicului iubitor de folclor care îi îndrăgește vocea și melodiile cu un nou albul. „Omule cu gânduri multe ” va fi lansat vineri, 17 mai, la Centrul Cultural „Eugen Ionescu” Slatina, alături de invitații speciali Ileana Lăceanu, Maria Ghinea și Neta Soare,  acompaniați de Orchestra „Doina Oltului”, condusă de dirijorul Cristi Dumitru.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Olt prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt, secția Ansamblului Profesionist „Doina Oltului”. În cadrul spectacolului vor evolua și alti invitați surpriză.

Carmen Budulan a devenit mai întâi cunoscută și îndrăgită în Italia, unde a lucrat aproape un deceniu pe baza unui contract, nu în domeniu muzical, ci medical. Un balsam pentru sufletele românilor plecaţi pe meleaguri italiene, vocea oltencei Carmen Budulan a răsunat timp de 9 ani la radio, tv sau pe scenele evenimentelor dedicate folclorului românesc, alinând dragostea de ţară şi de cei dragi cu melodii vechi, autentice olteneşti culese de familia sa din zona natală Vădăstrița.

„Muzica populară este un balsam pentru sufletul meu. Atunci când îmbrac costumul popular sau atunci când trebuie să merg la un spectacol sau un eveniment cultural, starea mea de spirit se transformă. Am dezvoltat această dragoste într-o familie iubitoare de folclor.“, spune ea. Iar acum, ca solist profesionist al județului Olt, le propune celor care îndrăgesc folclorul oltenesc un nou album. Cei care doresc să o asculte și să-i fie alături la ceas important al carierei sale, pot procura invitațiile de la sediul ansamblului profesionist.