Rockul a „bătut” folclorul la „Talente pe malul Oltețului”

156
O parte dintre laureați

Circa 150 de copii de la grădinițe și școli din județul Olt s-au înscris la prima ediție a Festivalului- Concurs de Muzică vocală ,,Talente pe malul Oltețului”, organizat în Balș. Daria Cojocaru a câștigat marele trofeu, cu o interpretare rock de excepție.

Sâmbătă, Școala Gimnazială ,,Mihail Drumeș” Balș și Grădinița cu Program Normal Nr.1 Balș au organizat primul festival-concurs județean de folclor din urbe destinat preșcolarilor și elevilor claselor I- VIII. Au participat circa 150 de copii din tot județul, dar și din Craiova.

Festival-Concurs Județean de Muzică vocală  ,,Talente pe malul Oltețului” a fost coordonat exemplar de prof. Sticlea-Ionescu Laura Elena și prof. Ciurez Geta Mirela, elevii intrând în competiție pe secțiunile muzică ușoară, muzică bisericească și muzică populară,  pe diferite categorii de vârstă de la 4 ani până la 15 ani, soliști vocali și grupuri vocale.  Sala de festivități a primăriei s-a umplut de copii de toate vârstele, concurenți sau susținători, profesori îndrumători și părinți.

Unii la primul concurs, alții deja laureați ai mai multor concursuri de gen, copiii au cântat cu drag, fiind recompensați cu aplauze generoase din partea publicului. Deși orașul îndrăgitei interprete Luciana Văduva se poate lăuda cu voci bune ce promit să devină colege de scenă cu marea solistă a muziici populare oltenești, momentul premierii a adus bucurie în „tabăra” muzicii ușoare. Trofeul festivalului a fost câștigat de o solistă ce și-a câștigat deja un loc în rândul generației tinere: Daria Cojocaru, din Craiova, cunoscută publicului în urma participării la sezonul 8 „X Factor” , fiind vocea rock din echipa Bănică jr. Prestația sa nu a lăsat niciun dubiu asupra stabilirii celui mai bun moment din concurs.

Imagini festival:

https://www.facebook.com/realitateaolt/videos/1523207604482457/