FOTO/ Jandarmii olteni au ieșit cu ambarcațiunile la „pescuit” braconieri pe luciul de apă al barajelor Slatina şi Moşteni

260

În perioada de prohibiţie, jandarmii olteni continuă acțiunile pentru asigurarea respectări regimului piscicol. Dacă pe luciul de apă al barajelor Slatina şi Moşteni nu au „pescuit” nimic, pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Drăgănești – Olt, au „capturat” un braconier.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt au executat ieri o serie de acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de încălcare a normelor legale privind regimul piscicol pe râul Olt, cu scopul de a verifica modul de respectare a măsurilor de prohibiţie. Astfel, cu două ambarcaţiuni, jandarmii au controlat luciul de apă al barajelor Slatina şi Moşteni. Acțiunea nu s-a soldat cu descoperirea de plase sau alte unelte de pescuit.

Ziua nu s-a încheiat însă fără depistarea niciunui braconier piscicol. „În jurul orelor 06.00, pe malul stâng al râului Olt, în zona localităţii Drăgănești – Olt, a fost depistată o persoană de sex masculin de 50 de ani, care desfășura activități de pescuit  cu ajutorul unei bărci pneumatice, folosindu-se de două unelte de  pescuit comercial trifilament și monofilament, confecționate din relon, cu lungimea totală de 430 m.”, arată IJJ Olt.

Omul s-a ales cu dosar penal, iar uneltele de pescuit şi ambarcaţiunea au fost predate organelor de urmărire penală.

IJJ Olt anunță că va continua acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol. Conform  Ordinului Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale nr.54 din 15 ianuarie 2019 şi Ordinului Ministerului Mediului nr. 76 din 31 ianuarie 2019 privind stabilirea perioadelor și a zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2019, în perioada 11 aprilie – 9 iunie inclusiv, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în cop comercial, recreativ şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi al altor vieţuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.