CCD Olt angajează formatori pentru cursarea gratuită a profesorilor din Regiunea Oltenia, prin programul CRED. Trei locații în Olt acreditate pentru cursuri

630

Partener în proiectul Ministerului Educației  privind cursarea gratuită a 55.000 de profesori, Casa Corpului Didactic a scos la concurs ocuparea a 7 posturi de formatori pentru Regiunea SV Oltenia. În vederea organizării cursurilor, la nivelul județului Olt vor fi acreditate trei locații. Prin acest program, nu numai că programele de formare sunt gratuite, profesorii vor primi o subvenție de 600 de lei, pentru transport și mâncare. Suplimentar, pentru cadrele didactice generatoare de bune practici vor fi acordate 150 de premii.

Casa Corpului Didactic Olt organizează selecţie de formatori, în cadrul proiectului CRED derulat de Ministerul Educației în parteneriat cu Institutul de Științe al Educației, cu Casele Corpului Didactic din județele Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Olt, Teleorman, Timiș și din municipiul București, respectiv cu Inspectoratele Școlare Județene Iași, Bihor și Inspectoratul Școlar al municipiului București. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și vizează reducerea și prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate, inclusiv la parcursuri de învățare formale, nonformale și informale pentru reintegrarea în educație și formare. 55.000 de profesori vor fi trimiși de minister la cursuri de formare profesională, dintre care 15.000 de profesori din învățământul primar și 40.000 din cel gimnazial. Aceștia vor face cursuri pentru a preda în conformitate cu noile planuri-cadru și programe școlare aferente celor două cicluri de învățământ- învăţământul preuniversitar primar şi gimnazial. Programele de formare sunt gratuite, profesorii urmând să primească o subvenție de 600 de lei, pentru transport și mâncare. Suplimentar, pentru cadrele didactice generatoare de bune practici vor fi acordate 150 de premii.

CCD Olt organizează selecție pentru angajarea a 7 experți de formare ciclurile primar/gimnazial, ce vor preda în județul pentru care aplică. Programul de formare va avea un buget de timp de câte 120 ore, cu câte 30 de credite profesionale transferabile/ 60 ore față în față și 60 ore in-line (webinarii-curs).

Fiecare județ va avea trei locații ce vor fi acreditate. În Olt, acestea vor fi: CCD Olt- la Slatina,  Liceul Tehnologic Constantin Filipescu- Caracal și Școala Gimnazială Mihai Eminescu- Corabia.

Dosarele se înscriere se depun începând de ieri și până pe 27 mai.