Start înscrierilor pentru admiterea la Poliție. MAI a publicat lista locurilor disponibile

269

Ministerul Afacerilor Interne a publicat metodologia de admitere la Academia de Poliție și în Școlile de Agenți și Subofițeri, dar și posturile scoase la concurs.

Tinerii care doresc să îmbrățiseze o carieră în cadrul Academiei de Poliție și Mai își pot depune cererile de înscriere până pe data de 24 mai a.c., urmând ca examenul de admitere să se desfășoare în perioada 22 iulie – 13 august. Pentru Școlile de Agenți și Subofițeri, cererile – tip de înscriere se depun până pe data de 15 mai, iar examenul de admitere se organizează în perioada 10 – 23 ianuarie 2020. Perioada de școlarizare este februarie – decembrie 2020.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” scoate la concurs 770 de locuri pentru cele 6 facultăți existente în cadrul acesteia:

  • Facultatea de Poliție : 290 de locuri la frecvență  și 36 la frecvență redusă.
  • Facultatea de Poliție de Frontieră: 70 de locuri la frecvență și 7 la frecvență redusă.
  • Facultatea de Stiințe Juridice și Administrative: 115 locuri la frecvență și 100 la distanță.
  • Facultatea de Jandarmi: 70 de locuri la frecvență și 7 la frecvență redusă.
  • Facultatea de Pompieri: 50 de locuri la frecvență.
  • Facultatea de Arhivistică: 25 de locuri la frecvență.

Școlile MAI au 1737 de locuri disponibile. Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina scoate la concurs 765 de locuri, în cadrul Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj – Napoca există 162 de locuri disponibile, iar la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea 150 de locuri.