Primul festival- concurs de folclor organizat la Balș a atras 150 de talente

759

Circa 150 de copii de la grădinițe și școli din județul Olt s-au înscris la prima ediție a Festivalului- Concurs de Muzică vocală ,,Talente pe malul Oltețului”. Competiția este organizată sâmbătă de Școala Gimnazială ,,Mihail Drumeș” și Grădinița cu Program Normal Nr.1 Balș.

Impulsionându-i pe copii spre activități extrașcolare și urmărind totodată promovarea valorilor autentice oltenești și a talentelor zonei, Școala Gimnazială ,,Mihail Drumeș”  Balș și Grădinița cu Program Normal Nr.1 Balș organizează primul festival-concurs județean de folclor din urbe destinat preșcolarilor și elevilor claselor I- VIII.

Festival-Concurs Județean de Muzică vocală  ,,Talente pe malul Oltețului” este organizat sâmbătă, 11 mai, de cele două unități de învățământ bălșene cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Olt și al Primăriei orașului Balș. Coordonatorii festivalului sunt prof. Sticlea-Ionescu Laura Elena și prof. Ciurez Geta Mirela.

„Festivalul se va desfășura în Sala de festivități a primăriei, pe trei secțiuni: muzică ușoară, muzică bisericească și muzică populară,  pe diferite categorii de vârstă de la 4 ani până la 15 ani, soliști vocali și grupuri vocale.  S-au înscris ca și soliști vocali și grupuri vocale 150 de copii din județul Olt. Se vor acorda premii pe fiecare secțiune și categorie de vârstă: premiul I cu trofeu și medalie, premiul II cu medalie, premiul III cu medalie, mențiuni și premii speciale cu medalii. Trofeul festivalului se va acorda momentului artistic cu cel mai mare punctaj.”, ne-a declarat prof. Laura Sticlea-Ionescu.

Juriul, format din membri de specialitate care nu participă cu copii în concurs, va nota: interpretarea personală, dificultatea tehnică a interpretării, muzicalitatea coregrafică a execuției, tehnica și armonia execuției, expresivitate, sincron, costume.