Claudia Popescu, o nouă stea a muzicii populare oltenești

1191

Oltul a dat țării mari voci de folclor, oameni îndrăgiți de public, care promovează cu mândrie muzica populară autentică și straiele tradiționale. Iar noua generație suprinde, la rândul ei, cu voci bune, ce anunță viitori mari artiști. Printre ei, și o tânără din comuna Perieți, care a început să se facă remarcată la festivalurile și concursurile de gen din țară.

Nu există dubiu că Oltul are cu ce se mândri atunci când vine vorba de tradiții și obiceiuri, iar la capitolul folclor artiștii noștri, mici sau mari, „rup gura târgului” cu muzică și dans pe marile scene ale țării sau chiar ale lumii. Iar generația tânără nu se lasă mai prejos, noul val de artiști anunțând că va reprezenta cu cinste Oltenia și România. Voci bune de folclor au început să se impună la nivel național, unele la început de drum, altele deja în ascensiune.

Printre tinerii care colindă județul și țara încălțată în opinci, cu maramă și costum popular promovând cu mândrie portul și cântecul oltenesc se numără și o elevă a Școlii Gimnaziale Perieți, remarcată de jurii de specialitate în festivaluri și concursuri de folclor.

Claudia Popescu are 14 ani și a îmbrățișat acest drum de circa cinci ani de zile. Este pregătită de către profesorul Valentin Ivănescu și face parte din Ansablul „Mugurașii Iminogului”, Perieți. Recent, în palamaresul artistei au intrat două premii importante: Premiul 1 la La Festivalul Național de folclor și meșteșuguri tradiționale „Hori și joc în Maramureș”, ediția V , desfășurat la Baia Mare, în cadrul Spectacolului Internațional de folcolor „Maramureșul și prietenii”, precum și Premiul 1 la Festivalul Concurs „Carul cu flori”-Giuvărăști.