Cinci informaticieni de la Școala Protopopescu Slatina, premiați la Dublin la un concurs internațional

245

Proiectul „Intelligence save the Bleu Planet” a adus echipajului Școlii Gimnaziale „Ștefan Protopopescu” Slatina, reprezentantul României la Dublin, la competiția „Coolest Projects International” locul II, la prima participare internațională a elevilor noștri.

Peste 1.000 de concurenți, din peste 20 de țări, cu 800 de proiecte au reprezentat concurența pentru trei echipaje de elevi slătineni, de la clubul de robotică al Școlii Ștefan Protopopescu. Printre cele 18 premii acordate se numără și unul al elevilor de la Slatina, la prima lor participare internațională, echipajul format din elevii  Ștefan Răuță, Mihai Măldăreanu, Nikita Ștefîrță, Robert Stanca și Cosmin Fierbântu reușind să obțină locul II la Programare vizuală, cu proiectul „Intelligence save the Bleu Planet“ , creând un roboțel capabil să detecteze mașinile care emit noxe peste normele admise, instalat pe o autospecială de poliție, care să tragă pe dreapta a autoturismelor cu emisii peste limită.

Concursul Coolest Projects International s-a desfășurat la Dublin pe 5 mai.

Competiția Coolest Project a CoderDojo România este o replică națională a celui mai important eveniment al rețelei globale CoderDojo. Performanța elevilor slătineni este cu atât mai impresionantă cu cât clubul de robotică a luat ființă abia de un an de zile, urcând pe podium la primul lor concurs național, iar anul acesta câștigâd trofeul „Coolest Projects“ la Timișoara și calificându-se astfel pentru etapa internațională de la Dublin.

Succesul obținut a determinat conducerea unității de învățământ să organizeze un eveniment național Coder Dojo la Slatina, în septembrie.