Nou succes pentru senatorul Siminica Mirea: Balșul va avea din august semaforizare inteligentă

1101

Un nou succes pentru senatorul de Olt Siminica Mirea și pentru siguranța rutieră a oltenilor: implementarea sistemului de semaforizare inteligentă în orașul Balș devine certitudine. Ministrul Transporturilor, Alexandru Cuc, a răspuns interpelării senatorului oltean, anunțând că din luna august Balșul nu va mai fi ținta bancurilor.

Ca să tranzitezi Balșul cu autovehiculul, trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să pleci spre destinație mai devreme decât ora planificată cu cel puțin o oră. Și asta dacă ai noroc să prinzi coada de mașini de la intrarea în oraș și nu de la Saru pe sensul Slatina- Craiova! Cum de cele mai multe ori cei 5 km se efectuează cu viteze de doar 4,5- 10km/h, nervii șoferilor sunt întinși la maximum. Mai mult, bancurile despre traficul din Balș sunt virale, oltenii făcând haz de necaz și așteptând cu nerăbdare realizarea mult-promisei variante de ocolire odată cu Drumul Expres Craiova- Pitești. Senatorul de Olt Siminica Mirea, același parlamentar care a făcut numeroase demersuri către colegi și guvernanți până ce au fost amplasate separatoarele de sens în zona Saru și în zonele periculoase unde au fost înregistrate multe accidente grave soldate cu decese, a atenționat încă din vară Ministerul Transporturilor privind problema decongestionării traficului în urbea lui Petre Pandrea. Parlamentarul a adresat o întrebare pe această temă ministrului Transporturilor de atunci, Lucian Șova, obținând promisiunea realizării de către Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova a unui un proiect de semaforizare treceri de pietoni în vederea fluidizării traficului.

Luna trecută, parlamentarul oltean a readus în discuție la Ministerul Transporturilor problema semaforizării, în condițiile în care zilnic peste 30.000 de autovehicule folosesc DN 65 (DE 574) pe ruta Slatina- Craiova, adresând ministrului Cuc întrebarea: „Când veți dispune decidenților din CNAIR realizarea unui sistem de semaforizare pe zona de drum aferentă DN65(DE574) orașul Balș, pentru a debloca cel mai aglomerat drum din România?”

Răspunsul ministrului a venit pe 22 aprilie și anunță că din august Balșul va avea sistem inteligent de semaforizare.