4 calculatoare cu auto-servire la Finanțele oltene pentru depunerea online a Declarației Unice

53

În vederea îndeplinirii obligațiilor fiscale, contribuabilii olteni care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la internet pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale. În Olt, sunt puse la dispoziția cetățenilor patru astfel de calculatoare.

Până la data de 31 iulie, cetățenii au obligația să depună la Fisc declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice. Cum declarația unică se depune online, iar mulți contribuabili nu au acces la un calculator sau la internet, Ministerul Finanțelor Publice, prin Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus la dispoziția lor, în sediile unităților fiscale teritoriale, calculatoare destinate auto-servirii, destinate exclusiv accesării serviciilor electronice pentru a facilita îndeplinirea obligațiilor fiscale.

În Olt, au fost instalate astfel de automate de calculat şi depus Declaraţia unică la:  AJFP Olt- Slatina, str. Arcului; SFM Caracal- str. Toma Rușca; SFO Balș- str. Nicolae Bălcescu și SFO Corabia – str. C.A.Rosetti.

Contribuabilii își pot crea cont în Spațiul Privat Virtual (SPV) pentru a beneficia și de alte servicii electronice puse la dispoziție de ANAF și, la cerere, vor fi îndrumați direct de către inspectorii fiscali.