Primăria Slatina acordă 844.000 lei finanțare neramburasabilă pentru proiectele de interes local

166
Proiectul Lyra Band, derulat în ultimii ani în Slatina, va continua și anul acesta

Simpli slătineni, asociații sau fundații din Slatina care doresc să pună în practică un proiect prin care să promoveze municipiul pot solicita și în acest an fonduri nerambursabile de la primărie. Administrația locală pune la bătaie o sumă mai mică decât anul precedent.

Și anul acesta Consiliul Local al municipiul Slatina îşi propune să sprijine organizaţiile  neguvernamentale, asociaţii sau fundaţii, culte religioase şi persoanele fizice, în derularea de acţiuni cu caracter specific domeniilor: cultural, social, sportiv, culte religioase, învăţământ, sănătate, mediu etc. Proiectele de interes local vor primi finanţări nerambursabile alocate de la bugetul local. Dacă anul trecut bugetul programului a fost de 1 milion de lei, anul acesta este mai mic, de 844.000 lei.

Cei interesați trebuie să participe cu o contribuţie financiară de minimum 10% (în numerar sau în natură) din valoarea totală a finanţării, una dintre condițiile principale fiind să aibă sediul/domiciliul sau filială în municipiul Slatina.

Programul finanțării va fi supus mâine aprobrii consilierilor locali, în ședință extraordinară.

Anul trecut, au fost finanțate 26 de proiecte, cu sume cuprinse între 5.000 de lei și 131.000 de lei. Cele mai mari finanțări le-au obținut proiectele Asociației culturale Amprente oltene pentru realizarea unui film și breviar documentar și Asociația cultural- artistică Lyra.