Festivalul „Floare de salcâm”, organizat cu preselecţie

100

Numărul tot mai mare de copii talentați din județ care se înscriu la concursurile organizate de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt determină autoritățile ca, anul acesta, concurenții înscriși la ediția a VIII-a a Festivalui-concurs de muzică populară „Floare de salcâm”, să fie supuși unei preselecții.

Până pe data de 9 mai, tinerii interpreți de muzică populară din județ, care nu au mai participat la alte concursuri de gen și au obținut marele premiu sau locul I, cu vârste de până la 16 ani- soliști vocali și 18 ani- instrumentiști, se pot înscrie la cea de-a VIII-a ediție a Festivalui-concurs de muzică populară „Floare de salcâm”. Anul acesta, organizatorii (Consiliul Județean Olt prin Centrul Județean de Cultură și Artă Olt – Secția Programe, Proiecte, Impresariat, Spectacole, Cercetare, Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale; Primăria și Consiliul Local Urzica) au decis ca, în situația în care se va depăși numărul de 20 concurenți, la ambele secțiuni, să se organizeze preselecție. Aceasta, împreună cu repetiția, se va desfășura pe 9 mai, ora 10,00, la Căminul Cultural Urzica, iar FESTIVALUL-CONCURS va avea loc în data de 12 mai.

Fiecare concurent va prezenta două melodii de factură ritmică diferită. Costumul popular este obligatoriu și juriul va puncta special autenticitatea locală și specificul zonal.

Premiile ce se vor acorda sunt:

  • Muzică populară vocală: Trofeu – 800 lei; Premiul I – 600 lei; Premiul II – 500 lei; Premiul III – 300 lei; Mențiune I – 200 lei; Mențiune II – 200 lei
  • Muzică populară instrumentală: Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei, Premiul III – 300 lei, Mențiune I – 200 lei.

Concurenții vor fi acompaniați de Orchestra Doina Oltului, condusă de dirijorul Cristi Dumitru.